lectio_logo2

Velkommen i kantinen:

_mg_9921r

Se Ugens menu.
SkoleKom1
facebook-logo
Festbillet3

pf_logo

Hjernens styrker og svagheder

Hvordan virker vores intuition? Hvordan træffer vi beslutninger? Hvorfor gør nogle situationer os risikosøgende? Hvad er anker-effekten, og hvordan kan den forklare at vi somme tider er tilbøjelige til at bedrage både os selv og andre?

Det får skolens psykologi- og erhvervsøkonomihold samt et biologihold svar på ved et fælles undervisningsforløb torsdag den 11. februar, hvor vi får besøg af Christian Staal fra Syddansk Universitet.

Læs mere om hjernens styrker og svagheder og anker-effekten ifølge Christian Staal.

staal
Læs mere…
 

Fra supernovaer til klimaforandringer:

kosmisk-straaling-vekselvirker-med-jordens-atmosfaere

Det bliver varmere, og vejret mere ustabilt. Verdens klimaforskere arbejder med at afdække alle de faktorer der kan have en indflydelse på Jordens klima.

Ved en fællestime den 10. februar gav seniorforsker Martin Enghoff fra DTU Space os et indblik i klimaforskning og hvordan fx rummet kan være én af disse faktorer.

Billedet viser kosmisk stråling der vekselvirker med Jordens atmosfære.

Læs mere…
 

Orienteringsmøde på Zahles om 1.g 2016:

Vi fra Zahles siger tak til alle for en meget vellykket aften tirsdag den 19. januar 2016 kl. 19.30 - 21.30.

Læs mere om studieretningerne ved at vælge i menuen foroven. Bestil gerne en besøgsdag i gymnasiet

Og husk at alle kan søge Zahles! N. Zahles Gymnasium er et privat gymnasium. Det betyder at dine chancer for optagelse i 1.g IKKE afhænger af hvor du bor. VIGTIGT: Husk at skrive Zahles på som 1. prioritet.

 

Læs mere…
 
bm1-350x607

Kulturnat på Zahles - tradition møder fornyelse

Nyklassicistisk arkitektur møder nymoderne arkitektur.
Kom og se den nye kantine og elevernes værker i de kreative fag.

Fredag den 9. oktober 2015 afholdtes Kulturnatten i hele hovedstaden, og i den forbindelse havde vi for tredje år i træk fået mulighed for at være værter. 

Nyklassicistisk arkitektur møder nymoderne arkitektur.
Kom og se den nye kantine og elevernes værker i de kreative fag.

Både i billedkunst, musik og mediefag var eleverne aktive med kreative produktioner.  På billedet:

Til optagelserne til N. Zahles Gymnasieskoles projektopgave i forbindelse med den københavnske kulturnat ’15 havde Nicolai Brudekjoler udlånt en brudekjole. At bære en brudekjole er altid noget ganske særligt…og bruden passer altid godt på… Hér valgte bruden dog at tage aktiv del i arbejdsprocessen…brudekjole eller ej…

Se mere om optagelserne her: http://missnicolai-konfirmationskjoler.dk/n-zahles-gymnasieskole-producerer-i-forbindelse-med-den-koebenhavnske-kulturnat-15-kortfilm-i-miss-nicolai

Læs mere…
 

Kom på besøg på Zahles

Går du i 9. klasse eller 10. klasse, og har du lyst til at prøve en skoledag på N. Zahles Gymnasieskole?
Så kan du bestille en BESØGSDAG i gymnasiet. Klik på 'Læs mere' og se datoer og tilmeldingsskema.

Læs mere…
 

Juletræ som kunstprojekt

juletrae-ny1 juletrae-ny2

Billedkunstholdet er med i et kunstprojekt i København, hvor de designer deres eget juletræ af glasfiber. Juletræet bliver udstillet på Israels Plads i december og sælges derefter på en auktion, hvor overskuddet går til et bæredygtigt projekt i Afrika.

Læs mere…
 

Rest in beats

Onsdag den 11. november havde skolens musikhold besøg af duoen "Rest in Beats", som spillede deres smukke og fortryllende musik.

Der var på forhånd lagt op til tunge hiphop-beats, kombineret med flotte og lyriske tekster. Det var en stor fornøjelse at høre dem og ikke mindst få indblik i livet som rytmisk musiker. Tak for det !

Se mere her: http://restinbeats.dk/

musik-r
Læs mere…
 

Zahles Musical 2016:

Arbejdet med årets musical er i fuld gang!

Musicalen er fortolkning af den amerikanske film Mean Girls, og den handler om livet på et gymnasium.

Spilletider:
Torsdag den 14. januar kl. 19.30
Fredag den 15. januar kl. 14.00 og kl. 19.30
Lørdag den 16. januar kl. 15.00 

musical2016plakat
Læs mere…
 

Studierejser på Zahles 2015:

I uge 38 var alle 3g-klasser på studietur. Om 3a's tur fortæller Linnéa i 3a:

dsc_0291

Inden vores tur til Firenze havde vi et historieforløb om renæssancen, hvor vi arbejdede med kunst, arkitektur og det nye tankemønster hos mennesket. Nu har vi så oplevet alle de smukke renæssancebygninger og kunstværker. Vi har bl.a. oplevet Firenzes smukke domkirke, rådhuset og Uffizi galleriet med værker bl.a. fra Da Vinci og Michelangelo. Derudover har vi besøgt museer omkring videnskaben fra Galilei, Da Vinci og Fibonacci.·Alt dette sammen med det bedste fra Italien som vinsmagning, pastaretter og smukke gader i både Firenze, Vinci og Lucca.

dsc_0239 dsc_0281

Se program for·3a's studietur til Firenze.

Se program for 3d's studietur til Rom.

Læs mere…
 

Tag stilling!

foto3r

Hvilke muligheder har jeg for at deltage i demokratiet? Og kan jeg få indflydelse på Folketingets arbejde? Det var nogle af de spørgsmål 2.b og 2.d skulle tage stilling til, da de torsdag den 3. september deltog i Folketingets undervisningsforløb "Tag stilling".·Undervisningen indledtes med en refleksionsøvelse om demokrati, magt, indflydelse og valgret.·I Vandrehallen fik eleverne mulighed for at se grundloven og diskutere dens indhold og betydning.

Efter en visit i Folketingssalen sluttede undervisningen af i et udvalgslokale, hvor eleverne gennem et dilemmaspil fik indblik i politikernes daglige arbejde.

Læs mere…
 

Sidste nyt fra Drughunter Dysten:

drughunter-april15

Så løb Drughunter Dysten af stablen. Her ses Dea og Sarah fra 2.a Science 2 med deres bud på en behandling af multipel sklerose med stamceller lavet af personens egne hudceller.

Det blev til en rigtig spændende dag hos Lundbeck med spændende foredrag om hjernen, ministerbesøg af uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen og en masse spændende bud på hvordan man kan behandle alt fra amfetaminafhængighed til Alzheimers.

Læs mere…