lectio_logo2

Velkommen i kantinen:

_mg_9921r

Se Ugens menu.
SkoleKom1
facebook-logo
Festbillet3

pf_logo

Kom på besøg på Zahles

Går du i 9. klasse eller 10. klasse, og har du lyst til at prøve en skoledag på N. Zahles Gymnasieskole?
Så kan du bestille en BESØGSDAG i gymnasiet. Klik på 'Læs mere' og se datoer og tilmeldingsskema.

Læs mere…
 

Juletræ som kunstprojekt

juletr2 juletr1 juletr3
juletr4

Billedkunstholdet er med i et kunstprojekt i København, hvor de designer deres eget juletræ af glasfiber. Juletræet bliver udstillet på Israels Plads i december og sælges derefter på en auktion, hvor overskuddet går til et bæredygtigt projekt i Afrika.

Læs mere om kultur-og-kunst-projektet
HAPPY XMAS TREES Afrika.

juletr5

 

Læs mere…
 

Rest in beats

Onsdag den 11. november havde skolens musikhold besøg af duoen "Rest in Beats", som spillede deres smukke og fortryllende musik.

Der var på forhånd lagt op til tunge hiphop-beats, kombineret med flotte og lyriske tekster. Det var en stor fornøjelse at høre dem og ikke mindst få indblik i livet som rytmisk musiker. Tak for det !

Se mere her: http://restinbeats.dk/

musik-r
Læs mere…
 

Tradition møder fornyelse: 

Kulturnat på Zahles

fredag den 9. oktober 2015 kl. 18.00 - 21.00

Nyklassicistisk arkitektur møder nymoderne arkitektur.
Kom og se den nye kantine og elevernes værker i de kreative fag.

Fredag den 9. oktober afholdtes Kulturnatten i hele hovedstaden, og i den forbindelse havde vi for tredje år i træk fået mulighed for at være værter.

Ud fra overskriften·tradition møder fornyelse·vil alle 1.g-elever på N. Zahles Gymnasieskole gennemføre forskellige projekter inden for de kreative fag sammen med deres lærere. Vi åbner dørene fra klokken 18.00-21.00, og i dette tidsrum er alle velkomne til at komme forbi og opleve de mange kreative indslag, som eleverne har skabt.

I musik vil eleverne løbende optræde med forskellige fortolkninger af numre, der alle tager afsæt i temaet kærlighed til og i København. I billedkunst er elevernes fokus rettet mod samtidskunst, og værkerne tager afsæt i bydele i København. I mediefag vil eleverne producere forskellige fortolkninger af udvalgte filmiske scener. Det hele kan opleves oppe i vores nyindrettede kantine (Nørre Voldgade 5, 3. sal).

Vel mødt!

4f8169bc-021f-4940-aecf-dcd18fb95554michaelhermansen0002

 

Læs mere…
 

Studierejser på Zahles 2015:

I uge 38 var alle 3g-klasser på studietur. Om 3a's tur fortæller Linnéa i 3a:

dsc_0291

Inden vores tur til Firenze havde vi et historieforløb om renæssancen, hvor vi arbejdede med kunst, arkitektur og det nye tankemønster hos mennesket. Nu har vi så oplevet alle de smukke renæssancebygninger og kunstværker. Vi har bl.a. oplevet Firenzes smukke domkirke, rådhuset og Uffizi galleriet med værker bl.a. fra Da Vinci og Michelangelo. Derudover har vi besøgt museer omkring videnskaben fra Galilei, Da Vinci og Fibonacci.·Alt dette sammen med det bedste fra Italien som vinsmagning, pastaretter og smukke gader i både Firenze, Vinci og Lucca.

dsc_0239 dsc_0281

Se program for·3a's studietur til Firenze.

Se program for 3d's studietur til Rom.

Læs mere…
 

Tag stilling!

foto3r

Hvilke muligheder har jeg for at deltage i demokratiet? Og kan jeg få indflydelse på Folketingets arbejde? Det var nogle af de spørgsmål 2.b og 2.d skulle tage stilling til, da de torsdag den 3. september deltog i Folketingets undervisningsforløb "Tag stilling".·Undervisningen indledtes med en refleksionsøvelse om demokrati, magt, indflydelse og valgret.·I Vandrehallen fik eleverne mulighed for at se grundloven og diskutere dens indhold og betydning.

Efter en visit i Folketingssalen sluttede undervisningen af i et udvalgslokale, hvor eleverne gennem et dilemmaspil fik indblik i politikernes daglige arbejde.

Læs mere…
 

Zahles vinker farvel til årets studenter:

Dimission 2015

N. Zahles Gymnasieskole afholdt traditionen tro dimission i Tivolis Koncertsal. I år fandt dimissionen sted fredag den 26. juni kl. 10.00 - ca. 11.30. Efter dimissionen deltog dimittender, forældre og jubilarer i en reception ved koncertsalen, og så kørte studenterne af sted i pyntede vogne.

Fang stemningen i den lille video nedenfor, eller se hele billedserien Dimission.

Læs her rektor Anne Birgitte Klanges·tale til studenterne.

3a-2015 3b-2015
3c-2015
3d-2015

student2015-1

 

 

Læs mere…
 

Zahles melder fuldt hus:

Ingen ledige pladser i 1.g 2015-2016 - vil du på venteliste?

Alle vores fire 1.g-klasser med skolestart august 2015 er fyldt op. 
Til alle elever der har fået plads, er der fra skolen fredag den 22. maj sendt optagelsesbreve. Brevene er sendt pr. mail til elevernes egne e-mailadresser.

Du har mulighed for at blive skrevet på venteliste til 1.g.
Det gør du ved at ringe til sekretær Lene Winther på tlf. 33 69 79 30 eller sende en mail ( Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med titlen "venteliste 1.g". Husk at skrive hvilken studieretning du er interesseret i, hvilket sprog du ønsker som 2. fremmedsprog, og hvilket kunstnerisk fag du ønsker.

Læs mere…
 

Diplomer for innovation:

Genbrugspladser, gavekortløsninger og gode idéer

Mandag den 18. maj var der diplomoverrækkelse på CIEC (Copenhagen Innovation and Entrepreneurship Centre) i Tappehal E, Carlsberg.

På CIEC er der i alt 147 elever fra en række gymnasier i hovedstadsområdet.

Fra Zahles deltog Frederik Gerner (2a),  Mads Dahlen (2d) og Hamza Khan (2b).

ciec-maj2015r

Om CIEC fortæller Frederik:
"Vi netop afsluttet vores uddannelsesforløb på Copenhagen Innovation and Entrepreneurship Centre. Det er en slags skole, hvor man i løbet af 12 samlinger og en række workshops arbejder med iværksætteri, kreativ tænkning, formidling og med finde innovative løsninger til f.eks. virksomheder eller offentlige institutioner. Undervisningen på CIEC er anderledes end på Zahles, da vi arbejder meget konkret med de enkelte problemstillinger eller "cases" som f.eks. en virksomhed har givet os på CIEC. Vi har f.eks. besøgt robotvirksomheden Odico i Odense og hjulpet genbrugspladser i København med at gøre det nemmere at genbruge affald. Selvfølgelig har vi også skullet starte vores egen virksomhed for at opleve de udfordringer, der kan være forbundet med det. Jeg startede sammen med en fra Virum Gymnasium virksomheden Unimos, som skulle distribuere gavekortløsninger mellem firmaer. Metroexpress skrev blandt andet en artikel om os, og lærerne på CIEC roste os for vores idé. Så hvis du som 1.g'er læser dette og synes det lyder fedt, så skal du melde dig til, når CIEC besøger Zahles igen til næste skoleår!"

 

Sidste nyt fra Drughunter Dysten:

drughunter-april15

Så løb Drughunter Dysten af stablen. Her ses Dea og Sarah fra 2.a Science 2 med deres bud på en behandling af multipel sklerose med stamceller lavet af personens egne hudceller.

Det blev til en rigtig spændende dag hos Lundbeck med spændende foredrag om hjernen, ministerbesøg af uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen og en masse spændende bud på hvordan man kan behandle alt fra amfetaminafhængighed til Alzheimers.

Læs mere…
 

Gymnasiet på vej til universitetet:

Multikulturalisme på højt niveau

kua2r kua1r

I marts var 3c (sproglig studieretning) på ekskursion på KUA, hvor vi hørte en forelæsning på engelsk-studiet om globalisering i forbindelse med et længere forløb om engelsk som globalt sprog og multikulturalisme. Besøget gav mulighed for at snuse til livet på campus og opleve andre undervisningsformer. Klassen erfarede, at de godt kunne følge en forelæsning på universitetsniveau på engelsk, og tog tilbage til Zahles i højt humør.

Macbeth live

workshop1

I februar havde 3c besøg af skuespilleren Rikke Liljenberg, der står for vores årlige Shakespeare-workshop, som vi udbyder til hele den sproglige studieretning på langs af klasserne. Klassen har arbejdet med tragedien 'Macbeth' gennem længere tid og fik i workshoppen mulighed for at smage på ordene, mærke ideerne og flekse skuespilmusklerne.

Læs mere…
 

Naturvidenskabelig på Zahles:

Primtal på Københavns Universitet

heletal-marts2015-2

Hele tal er emnet for en række ekskursioner til Institut for Matematiske Fag, hvor 2a deltager i forelæsninger holdt af forskere og opgaveløsning ledet af matematikstuderende.

Det første besøg fandt sted torsdag den 26. marts, hvor viceinstitutleder Jesper Lützen bød velkommen og derefter holdt forelæsninger om emnet hele tal. Besøget bliver fulgt op i løbet af yderligere tre tirsdage, hvor elever fra 2a vil fokusere på primtalsteori og anvendelsen heraf til kryptering.

heletal-marts2015 heletal-marts2015-3
Læs mere…
 

Studieretninger på Zahles 2015-2018

Fra august 2015 udbydes følgende studieretninger på Zahles:

intro39

Naturvidenskabelige studieretninger:

Science 1:matematik A, fysik B, kemi B
Science 2: matematik A, biologi B, kemi B

Se mere om de naturvidenskabelige studieretninger.

intro30

Samfundsfaglige studieretninger:

Samfund 1: samfundsfag A, matematik B, erhvervsøkonomi C
Samfund 2: samfundsfag A, matematik B, psykologi C
Samfund 3: samfundsfag A, matematik B, idræt B

Se mere om de samfundsfaglige studieretninger

intro01

Sproglige studieretninger:

Klassisk sprog og kultur: latin A, græsk A
Sprog - kultur 1: engelsk A, tysk fortsættersprog A, samfundsfag B, psykologi B
Sprog - kultur 2: engelsk A, fransk fortsættersprog A, samfundsfag B, psykologi B
Sprog - kultur 3: engelsk A, samfundsfag B, psykologi B

Se mere om de sproglige studieretninger

Læs mere…
 

La Santa 2014

lasanta-k215r

I uge 46 var hele 2g-årgangen på en uges idrætstur i solen og varmen på La Santa. Her fik eleverne undervisning i en række nye idrætsdiscipliner, der både udfordrerede deres rytmiske, fysiske og kropslige færdigheder.

Turen var igen i år en kæmpe succes, både på det faglige og det sociale niveau. Hvilket eleverne i høj grad kan takke sig selv for!

Tak for en fantastisk tur med masser af ”god energi” og socialt engagement!
/Idrætslærerne

Læs mere…
 

Idræt på Zahles:

Wakeboarding med Idræt B-niveau

Idræt B er meget andet end kedelig fysiologi- og anatomiundervisning. I september var holdet en tur i Copenhagen Cable Park for at prøve kræfter med wakeboard og vandski. Vejret var perfekt, vandet var koldt,  og eleverne var megaseje! Her er en lille stemningsvideo fra dagen:

Med Surflige hilsner, crewet fra CCP og KKL

Læs mere…
 

Et AT-forløb på Zahles:

Hvad ska' man med matematik?

Alle ved at matematik er et vigtigt fag, som åbner døre til mange forskellige videregående uddannelser. Men hvad er det egentlig der gør at matematik er så vigtigt? Med andre ord: Hvad ka' man med matematik?

Det spørgsmål har 2a forsøgt at besvare i et AT-forløb med innovation. I AT-forløbet indgik fagene dansk og matematik, og produktet var en hjemmeside målrettet elever i 8. og 9. klasse. Kravet var at hjemmesiden ved hjælp af forskellige danskfaglige virkemidler skulle belyse en anvendelse af matematik uden for skolen. Hver gruppe er gået til spørgsmålet på sin egen måde, og hjemmesiderne er vidt forskellige. 

På alle hjemmesiderne indgår der små film.
En af dem handler om Asger, der er træt af at gå i skole. Rigtig, rigtig træt... Men så en dag får han en KANON idé. Han vil løse problemet én gang for alle. Se her:

Se alle de mange bud: Gå til hovedhjemmesiden·http://hvadskalvimedmatematik.weebly.com/·og klik videre til forskellige emner nederst dér. Find f.eks. ud af hvordan man laver videospil, om bussen kommer til tiden, og hvordan vejret bliver, tænk over hvorfor vi er så mange mennesker, hvad der ligger bag Dankortet, og hvorfor det er så svært at holde balancen på en vippe. Og selvfølgelig kan du også se meget mere om matematikken bag Asgers kanon.

Læs mere…
 

Velkommen hjem fra udveksling i Tyskland og Frankrig

I uge 42 og 43 var ti elever på udveksling i Stuttgart. Og i uge 48 og 49 var seks elever på udveksling i Nantes. Her er et par indtryk fra udvekslingsopholdet i Nantes:

Elever på Zahles har mulighed for at komme på individuel udveksling på vores partnerskoler i Stuttgart i Tyskland og i Saint Herblain ved Nantes i Frankrig. Opholdet finder sted i oktober måned og varer typisk 8-10 dage. Man bor hos en nogenlunde jævnaldrende tysk eller fransk elev og følger undervisningen på partnerskolen sammen med sin vært. Det er vores erfaring at man lærer rigtig meget under sådan et ophold, både fagligt og socialt. Om foråret kommer de tyske og franske elever på genbesøg på Zahle. Det giver yderligere lejlighed til at tale sproget, og når de udenlandske elever deltager i tysk- og fransktimerne, er der pludselig for alvor brug for at kommunikere på fremmedsproget!


nantesr
udvekslingsstudenter spiller laser-gamer gymnasietr

 

Læs mere…
 

Talentudvikling for klassisk-sproglige:

Det sker i Rom

I sidste halvdel af juli deltog Ida og Trine fra nuværende 3d i et talentudviklingsprogram for danske latinelever i Rom.·Sammen med andre danske latinelever har Ida og Trine oplevet og undersøgt det antikke Rom, hørt foredrag, set muséer og meget andet.·Turen blev bl.a. sponsoreret bl.a. af Ernst Andersens Fond.

latinelever_zahles_marts2013

Om turen fortæller Ida og Trine:

biblioteca casanatense2r

Billede af en bog fra håndskriftsamlingen; bogen er en illustreret version af Dantes Inferno, og der er bl.a. benyttet bladguld. Den sorte skrift er trykt, al farve er hhv. skrevet og malet i hånden.

Vores tur til Rom i sommerferien var en enestående oplevelse. Udover en lærerig tur med et højt fagligt niveau fik vi mulighed for at lære 15 andre klassikere at kende. På turen deltog vi i en masse forelæsninger for de universitetsstuderende, som deltog i Det Danske Institut i Roms sommerskole. Det primære fokusområde var renæssancens genoplivning af antikken (The use of the past in Italien Renaissance culture). Alle forelæsninger foregik på engelsk og behandlede blandt andet emner som neoplatonisme, palæografi og epigrafik og omhandlede kunstnere som Petrarca, Lorenzo Valla og Marsillio Ficino, der alle tog udgangspunkt i antikke værker. Derudover så vi en masse monumenter, kunstværker og andre seværdigheder med antikke rødder. Med andre ord oversteg turen alle forventninger!

biblioteca casanatense1r

Billede fra en forelæsning om håndskriftssamlinger under fantastiske forhold; besøg i Biblioteca Casanatense, som normalt ikke er åbent for offentligheden pga. samlingens skrøbelighed og forskning.
gruppebilleder

Billede af alle klassikerne. Vi står på terrassen på Det Danske Akademi.