lectio_logo2
SkoleKom1
facebook-logo
Festbillet3

Velkommen i kantinen!


_mg_9921r

Klik her for at se UGENS MENU .

Læs mere…
 

Kom og vær med:

Zahles åbner igen i år dørene på kulturnatten

fredag den 10. oktober i tidsrummet kl. 18 - 21

10408685_790738127634635_3158205063193699155_n

Fredag den 10.10. var der kulturnat i hele København, og i den forbindelse havde vi for andet år i træk fået lov at være værter.·

Alle 1.g'erne var til stede med deres lærere i de kreative fag og viste, hvad de arbejder med i hhv. musik, mediefag og billedkunst. Den fælles titel for fagene er "Tradition møder fornyelse", og titlen er valgt, fordi den passer til både skolens arkitektur og værdigrundlag.

På billederne:
I billedkunst forbereder eleverne sig på at udstille værker til kulturnatten.

Se mere om kulturnatten:
http://www.kulturnatten.dk/da/Kulturnatten

10649739_790738140967967_1352299265269010102_n 10710968_790738090967972_1131110182817363157_n

 

Læs mere…
 

Savner du Zahles?

Gammel Elevaften

Torsdag den 9. oktober kl. 19.00-22.00 holdt vi traditionen tro Gammel Elevaften.

Tidligere elever fra gymnasiet, unge som gamle, samledes til en hyggelig aften i vores skønne kantine på 3.sal.

Læs mere…
 

Udenrigsministeren på besøg:

dsc_0087r

Onsdag den 17. september havde udenrigsminister Martin Lidegaard afsat tid til en fællestime med eleverne på N. Zahles Gymnasieskole.

Læs mere…
 

Nu kommer de hjem:

Studierejser på Zahles 2014:

I uge 38 har alle 3g-klasserne været på studierejse. Se program for de enkelte klasser.

Se program for 3a's studietur til Barcelona

Se program for 3b's studietur til Istanbul.

Se program for 3c's studietur til Barcelona.

Se program for 3d's studietur til Sarajevo.

Læs mere…
 

Et par indtryk fra første skoledag:

Se flere billeder: Vælg Billedserier i menuen foroven eller se på facebook (klik her).

unnamed1 unnamed2
 

Dimission af studenter 2014

N. Zahles Gymnasieskole afholdt·dimission i Tivolis Koncertsal

fredag den 27. juni kl. 10.00 - ca. 11.30

Læs her rektor Anne Birgitte Klanges·tale til studenterne.

Se flere billeder:
Vælg Billedserier foroven
og klik på billedserien Student 2014.

Så blev de studenter:

student1
student2
student3 student4

 

Læs mere…
 

Zahles siger:

Velkommen til nye 1.g-elever august 2014

Velkomstmødet for nye 1.g-elever torsdag den 12. juni var meget vellykket. Eleverne fik hilst på rektor og nogle af deres lærere, og de fandt ud af hvem de skal gå i klasse med. På mødet fik alle elever uddelt vores lille Pixibog,  som du kan læse her. Se·pixibog til 1g-elever 2014-2015.
Første skoledag er onsdag den 13. august, hvor eleverne møder kl. 9.30 i Zahlen, Nørre Voldgade 5.

Læs mere…
 

Samfundsfaglig på Zahles:

På de samfundsvidenskabelige studieretninger har vi i øjeblikket tre samarbejder ud af huset:
Interact - International politik - Start din egen virksomhed
Læs mere om de enkelte samarbejder nedenfor.

Samarbejde med CBS:

Start din egen virksomhed

Hvordan er det at starte sin egen virksomhed? Hvordan er det at studere på CBS? Det er nogle af de spørgsmål 3g-elever på Zahles kan få besvaret gennem skolens samarbejde med CBS om iværksætteri.

I maj måned 2014 har elever på studieretningen med erhvervsøkonomi, eller som har faget som valgfag, eksperimenteret med at starte egen virksomhed. Eleverne arbejdede med innovation og udvikling af forretningsidé i et praksisnært forløb, som mundede ud i mange spændende og kreative forretningsidéer:

cbs-1

Quickwash er et miljøvenligt og skånsomt firma, der vasker biler med regnvand, OmeLet&Lækker er en ny fastfood-restaurant med sund og proteinrig kost, man kan tage med på farten, og hvem ved, om WishWashbliver det nye ISS? Derudover blev der udtænkt idéer til virksomheder, der kan klæde unge mennesker på, assistere dem i deres uddannelse, hjælpe dem ud i verden og skabe gode rammer for deres sociale liv – ude, hjemme og undervejs.

I processen har eleverne arbejdet med at udvikle idéen og produktet samt forholdt sig til målgrupper markedsføring, konkurrenter og virksomhedens økonomi.

Alle forretningsidéerne blev præsenteret ved et arrangement på CBS hvor undervisere og studerende herfra gav feed-back og gode råd til et eventuelt videre arbejde. Ved samme lejlighed viste studerende ved CBS deres egne forretningsidéer og hvordan de arbejder med dem i deres uddannelse, og Zahles elever fik indblik i hvordan det er at studere på CBS.

Ud over at give eleverne blod på tanden i forhold at starte egen virksomhed er målet med samarbejdet med CBS at bidrage til Zahles arbejde med at lette overgangen til de videregående uddannelser.

Læs mere…
 
retorikbesoeg3r

Retorik og argumentation

Onsdag den 9. april havde 3c besøg af Christina Thers Hoffmann og Kathrine Lund Hansen, som studerer retorik på Københavns Universitet. De to piger underviste klassen i retorik og argumentation og havde i denne forbindelse medbragt forskellige øvelser og eksempler, som eleverne skulle forholde sig til.

Christina og Kathrine underviste i fire lektioner, og det var en god og lærerig oplevelse for eleverne i 3c, fordi de fik repeteret og uddybet deres viden inden for det sproglige stofområde i dansk.

Opiumsmisbrug, mareridt og poesiens magi

Den sproglige studieretning har dette forår kørt parløb med et kursus på Københavns Universitet under emnet: Den romantiske periode i engelsk litteratur.
3c har blandt andet deltaget i universitetsundervisning om digteren Samuel Taylor Coleridges behandling af storstilede og stadig vedkommende emner som fortvivlelse, drømme og oplevelsen af det sublime.

img_3405r
 

Et AT-forløb på Zahles:

Hvad ska' man med matematik?

Alle ved at matematik er et vigtigt fag, som åbner døre til mange forskellige videregående uddannelser. Men hvad er det egentlig der gør at matematik er så vigtigt? Med andre ord: Hvad ka' man med matematik?

Det spørgsmål har 2a forsøgt at besvare i et AT-forløb med innovation. I AT-forløbet indgik fagene dansk og matematik, og produktet var en hjemmeside målrettet elever i 8. og 9. klasse. Kravet var at hjemmesiden ved hjælp af forskellige danskfaglige virkemidler skulle belyse en anvendelse af matematik uden for skolen. Hver gruppe er gået til spørgsmålet på sin egen måde, og hjemmesiderne er vidt forskellige. 

På alle hjemmesiderne indgår der små film.
En af dem handler om Asger, der er træt af at gå i skole. Rigtig, rigtig træt... Men så en dag får han en KANON idé. Han vil løse problemet én gang for alle. Se her:

Se alle de mange bud: Gå til hovedhjemmesiden·http://hvadskalvimedmatematik.weebly.com/·og klik videre til forskellige emner nederst dér. Find f.eks. ud af hvordan man laver videospil, om bussen kommer til tiden, og hvordan vejret bliver, tænk over hvorfor vi er så mange mennesker, hvad der ligger bag Dankortet, og hvorfor det er så svært at holde balancen på en vippe. Og selvfølgelig kan du også se meget mere om matematikken bag Asgers kanon.

Læs mere…
 

Zahles Musical 2014

Russian Blues

Torsdag d. 16. januar kl. 19:30

Fredag d. 17. januar kl. 14:00 og kl. 19:30

Lørdag d. 18. januar kl. 15:00

nzgintro4
2nzgintro1 nzgintro7
nzgintro3
nzgintro6

 

Læs mere…
 

I Niels Bohrs fodspor:

Tur til Niels Bohr Institutet

Fysikholdet 3a FY studerer kvante- og elementarpartikelfysik på højt niveau. I den forbindelse besøgte holdet torsdag den 20. februar det historiske Niels Bohr Institut på Blegdamsvej.

Se en stemningsrapport fra besøget .

 

Velkommen hjem fra udveksling i Tyskland og Frankrig

I uge 42 og 43 var ti elever på udveksling i Stuttgart. Og i uge 48 og 49 var seks elever på udveksling i Nantes. Her er et par indtryk fra udvekslingsopholdet i Nantes:

Elever på Zahles har mulighed for at komme på individuel udveksling på vores partnerskoler i Stuttgart i Tyskland og i Saint Herblain ved Nantes i Frankrig. Opholdet finder sted i oktober måned og varer typisk 8-10 dage. Man bor hos en nogenlunde jævnaldrende tysk eller fransk elev og følger undervisningen på partnerskolen sammen med sin vært. Det er vores erfaring at man lærer rigtig meget under sådan et ophold, både fagligt og socialt. Om foråret kommer de tyske og franske elever på genbesøg på Zahle. Det giver yderligere lejlighed til at tale sproget, og når de udenlandske elever deltager i tysk- og fransktimerne, er der pludselig for alvor brug for at kommunikere på fremmedsproget!


nantesr
udvekslingsstudenter spiller laser-gamer gymnasietr

 

Læs mere…
 

Talentudvikling for klassisk-sproglige:

Det sker i Rom

I sidste halvdel af juli deltog Ida og Trine fra nuværende 3d i et talentudviklingsprogram for danske latinelever i Rom.·Sammen med andre danske latinelever har Ida og Trine oplevet og undersøgt det antikke Rom, hørt foredrag, set muséer og meget andet.·Turen blev bl.a. sponsoreret bl.a. af Ernst Andersens Fond.

latinelever_zahles_marts2013

Om turen fortæller Ida og Trine:

biblioteca casanatense2r

Billede af en bog fra håndskriftsamlingen; bogen er en illustreret version af Dantes Inferno, og der er bl.a. benyttet bladguld. Den sorte skrift er trykt, al farve er hhv. skrevet og malet i hånden.

Vores tur til Rom i sommerferien var en enestående oplevelse. Udover en lærerig tur med et højt fagligt niveau fik vi mulighed for at lære 15 andre klassikere at kende. På turen deltog vi i en masse forelæsninger for de universitetsstuderende, som deltog i Det Danske Institut i Roms sommerskole. Det primære fokusområde var renæssancens genoplivning af antikken (The use of the past in Italien Renaissance culture). Alle forelæsninger foregik på engelsk og behandlede blandt andet emner som neoplatonisme, palæografi og epigrafik og omhandlede kunstnere som Petrarca, Lorenzo Valla og Marsillio Ficino, der alle tog udgangspunkt i antikke værker. Derudover så vi en masse monumenter, kunstværker og andre seværdigheder med antikke rødder. Med andre ord oversteg turen alle forventninger!

biblioteca casanatense1r

Billede fra en forelæsning om håndskriftssamlinger under fantastiske forhold; besøg i Biblioteca Casanatense, som normalt ikke er åbent for offentligheden pga. samlingens skrøbelighed og forskning.
gruppebilleder

Billede af alle klassikerne. Vi står på terrassen på Det Danske Akademi.


 
 

Nyt kunstværk af Lars Nørgård til Zahles Gymnasieskole

Ny Carlsbergfondet har skænket en udsmykning af den ny kantine på N. Zahles Gymnasium.· Med denne kunstgave bidrager Ny Carlsbergfondet til at fremme unge menneskers kendskab til og interesse for kunst, ligesom værket vil blive til glæde for de mange andre brugere af huset. Det 11 meter lange værk er udført af billedkunstneren Lars Nørgård, og værket blev afsløret·tirsdag den 10. december kl. 15.00, hvor det blev·præsenteret af Morten Kyndrup fra Ny Carlsbergfondet og kunstneren. 

Her ses den flotte udsmykning i miniatureudgave. Værket bærer titlen Natalie I - IV.
Kom forbi kantinen og se det hele i fuld størrelse!

larsnoergaard_kantinebilleder

Læs her Mortens Kyndrups tale ved indvielsen: Ind på - og ind i.

 

Til spørgetime med statsministeren

Tirsdag den 26. november 2013 besøgte 1a Christiansborg, hvor eleverne for alvor fik indblik i det politiske liv. Nicolai Villumsen fra Enhedslisten viste rundt og fortalte om demokratiets historie, alt imens journalister, kamerafolk og politikere var travlt optaget af de igangværende finanslovsforhandlinger. Højdepunktet på turen var et besøg i folketingssalen, hvor klassen fik lov til at overvære statsministerens spørgetime. Her var statsminister Helle Thorning skydeskive for spørgsmål om alt fra satspuljen til finanslov og de ældres ret til bad.

image1
image2 image3
image4 image5

 

Læs mere…
 

Vivaldi Recomposed

Skolens musikhold var onsdag d. 13/11 en tur på Store Vega på Vesterbro for at høre en nyfortolkning af Vivaldis ”De fire årstider”. Den tyske komponist Max Richter havde valgt at arrangere Vivaldis mesterværk for strygere, harpe, cembalo (alle fra Copenhagen Phil) og laptop. Ydermere blev der – som et samarbejde med CPH:DOX filmfestival – vist visuals under koncerten. Disse var produceret af VJ kollektivet Dark Matters.

wp_20131113_004r

Det var interessant at se hvordan Vega – det tidligere Folkets Hus – skabte rammerne for en klassisk koncert, med siddende publikum, strygere og her med klapsalver mellem de forskellige satser ! Ydermere blev der som opvarmning spillet forskellige stykker af den argentinske tangospecialist Astor Piazzolla, hvilket var en virkelig god start på en spændende aften. Vi glæder os til at komme igen til lignende koncertoplevelser.

wp_20131113_017r
 

Naturvidenskabelig på Zahles:

Fremtidens energi

Er fysik spændende? Kan fysik bruges? Ja til begge dele, naturligvis - det er bare ikke altid eleverne opdager det. Nu har fysiklærerne på Zahles Gymnasium udviklet et projekt hvor eleverne bliver undervist i de nyeste teknologier inden for energiforsyning. Med dette projekt kan eleverne ikke undgå at få øjnene op for hvad fysik kan gøre af nytte i vores samfund.

dscn0144r_efnov13

Skolen har etableret kontakt til solvarmefirmaet Powerpipe/Peltpower.

Læs mere…
 

Samfundsfaglig på Zahles:

Interact - Samarbejde med Rotary

le16r

N. Zahles Gymnasieskole har fra skoleåret 2013 haft et samarbejde med Rotary. Samarbejdet hedder Interact og giver eleverne på de samfundsfaglige studieretninger mulighed for at trække på Rotarys store netværk gennem f.eks. oplæg, virksomhedsbesøg, mentorordninger m.m.

I efteråret 2013 har 1d og 1b igennem Interact således hørt foredrag om politisk kommunikation af en der arbejder i kommunikationsbranchen, om ungdomskultur af en forsker fra RUC og senest haft politisk debat med en kandidat til kommunalvalget for de Konservative på Frederiksberg.

 
Flere artikler...
<< Første < Forrige 1 2 Næste > Sidste >>

Side 1 ud af 2